010-202 21 00
Artikelnummer: SPKIT06
Antal i förpackning: 1

Produktbeskrivning


SPIRARE – PC-baserat tre-i-ett system för Spirometri, EKG och 24-timmars blodtryck.

Används bl.a. av sjukhus, akutmottagningar, vårdcentraler, företagshälsovårder mm.

Marknadsledande i Sverige och Norge i över 15 år

SPIRARE är ett mycket enkelt och anpassningsbart program för olika nätverksmiljöer med möjligheter till allt från en-användar-installationer till installationer där över 900 datorer kan anslutas till gemensam databas.

SPIRARE är baserat på den senaste programvaru- och hårdvarutekniken, vilket ger systemet en hög kvalitet och tillförlitlighet.

Välj mellan följande Spirare Startpaket:
> Spirometri
> EKG
> 24-timmars Blodtryck
> Spirometri + EKG
> EKG + 24-timmars Blodtryck
> Spirometri + 24-timmars Blodtryck
> Spirometri + EKG + 24-timmars Blodtryck


FÖRDELAR:
> Tydligt och enkelt program 
> Tre-i-ett system 
> Kan integrerats med de flesta journalsystem
> Stöd för Terminalserver
> Snabb support 
> Hållbara apparater 
> Minimalt underhåll


SPIROMETRI

Spirare Spiometri Startpaket innehåller:
> Spirare Spiometri Sensor SPS330
> 6st Munstycke Spirare Standard P12050
> Användarmanual Svensk
> Spirare Mjukvara
> 2st Licenser totalt, möjlighet att köpa till fler. Efter år 1 debiteras licenser av Diagnoistica AS i Norge.

Spirare Spirometri:
> Ultraljudsensor.
> Kvalitetskontroll.
> Post BD.
> Provokation.

Spirare SPS330 sensor, som använder tvåvägs ultraljud för att mäta flöde, är mycket noggran och representerar det mest moderna inom spirometri-teknologi. Den digitala teknologin gör rekalibrering överflödig. Spirare innehåller dock en egen rutin för kalibreringskontroll, för att kunna bekräfta sensorns noggrannhet. Spirometern är mycket enkel att använda tack vare en portabel och ergonomisk design. Hygieniska engångsmunstycken förhindrar kontamination och är bekväma att använda för både vuxna och barn.  Den lätta sensorn kopplad till en bärbar dator utgör ett portabelt spirometrisystem som är väl lämpat för användning utanför kontoret. Se broschyr för mer information.

Spirare spirometri med SPS330 sensor representerar det bästa inom spirometridiagnostik, med flöde/volym-kurvor för ordinär spirometri, post broncho-dilatation och provokationstester (ansträngning, kall/torr luft, farmakologiska preparat).

Automatiskt värderande av kvalité, översiktliga rapporter och konfigurerbara trendkurvor som visar ändringar i patientens lungfunktion, är några av möjligheterna som finns i Spirare. En animation finns i systemet för interaktiv instruktion för barn. Spirare följer ATS/ERS rekommendationer för standardisering av spirometri, och ISO-standard för spirometri från 2009.

Spirares användare har tillgång till support och till nya versioner av Spirares mjukvara. Se Spirare spirometry broschyr [pdf] för mer information. Spirare sensor använder egna munstycken för engångsbruk. Rekommenderas till alla typer avspirometriundersökningar och patientgrupper.


EKG

Spirare EKG Startpaket innehåller:
> Spirare EKG Enhet SPE200
> Spirare EKG-kabelset banankontakt SPEAC1
> Användarmanual Svensk
> Spirare Mjukvara
> 2st Licenser totalt, möjlighet att köpa till fler. Efter år 1 debiteras licenser av Diagnoistica AS i Norge.
(Elektroder beställs separat)

Spirare EKG:
> 12-avlednings EKG
> 2000 Hz upptagningsfrekvens
> Tolkningsförslag
> Jämföring av kurvor

Spirare EKG visar automatiskt tolkningsförslag på svenska. Systemet upplevs enklare att använda än tidigare system tack vare sitt intuitiva menysystem och attraktiva gränssnitt. Spirare EKG ger 12 avledningar av mycket hög kvalitet, och har flera funktioner för avancerad analys. EKG-enheten behöver varken batteri eller annan extern strömtillförsel tack vare USB-anslutningen.

Några av fördelarna med Spirare EKG är snabb och enkel visning av tidigare utförda undersökningar, visning av överlappande QRS-komplex, samt jämförelse av QRS-bredd, ST-avvikelse, PQ och QT-tid. Tillsammans med Spirares spirometrimodul får du ett avancerat kardiopulmonärt diagnostiskt system.

EKG, 24-timmars blodtryck och spirometrimodulen delar samma patientdatabas och användargränssnitt. Med tre olika undersökningar i samma program blir den dagliga användningen enklare och mer översiktlig.

Spirare EKG är speciellt anpassad för användning tillsammans med elektroniska patientjournalsystem och Spirare låter sig enkelt integreras med de vanligast förekommande journalsystemen.

Spirare EKG-W SPE200 erbjuder inspelning i 2000 Hz med 12 avledningar, förutom en mängd funktioner och verktyg för avancerad analys. Vår nyaste EKG-modell har stöd förEKG-upptag över trådlöst nätverk (WiFi) med räckvidd upp till 20 meter. Om du inte har trådlöst nätverk kopplas enheten till dator via USB, och används på samma sätt som tidigare modeller. Fördelen med koppling via USB är att ingen annan extern strömförsörjning krävs, och att man slipper tänka på laddning av det interna batteriet. Enheten uppfyller kraven för signalkvalitet för kardiologer, samtidigt som den är ekonomisk och användarvänlig för användare i allmänmedicin, företagshälsovård och offshore. Enheten är praktiskt taget underhållsfri. Spirare SPE101 EKG-enhet har CE-0470 certifikat och klass IIA-utrustnings certifikat från Nemko, och är certifiserad enligt EN 60601-1. EKG-enheten är i nivå CF defibrillatorsäker och vattensäker enligt IPX4 (för utomhusbruk).


24-timmars Blodtryck

Spirare 24-timmars blodtryck Startpaket innehåller:
> Spirare 24-timmars blodtrycksmätare
> Förvaringsväska (SPABPD02)
> Bärväska blå med bältesclips och axelrem (SPABPD02)
> Fyra olika Manschetter, S, M, L, XL.
> Måttband 150cm
> Batterier med laddare
> USB-kabel
> Användarmanual Svensk
> Spirare Mjukvara
> 2st Licenser totalt, möjlighet att köpa till fler. Efter år 1 debiteras licenser av Diagnoistica AS i Norge.

Spirare 24-timmars blodtryck:
> Robust konstruktion
> Solid bajonettkoppling mot manschett
> A/A utvärdering på noggrannhet (EHS och BHS)
> Använder oscillometrisk mätmetod
> Tystgående
> God komfort

Spirare 24-timmars blodtryck ger tillgång till tidigare mätresultat och ger en grafisk representation av patienters blodtrycksprofil. I en tydlig översiktsbild kan du växla mellan en datalista med alla mått, och en översiktstabell med nyckeltal som genomsnittliga och maxvärden. Blodtrycksprofilen analyseras i förhållande till angivna gränsvärden. Systemet kan användas till korta mätserier på läkarkontoret under 20-30 minuter, eller till långtidsmätning i patientens hemmiljö, 24-48 timmar.

Blodtrycksmätaren kan ställas till att göra mätningar var femte eller tionde minut så att man kan göra en serie automatiska mätningar medan patienten slappnar av i väntrummet. När patienten har haft på sig blodtrycksmätaren i önskad tid kan resultaten överföras till läkarens dator. Systemet lämpar sig för olika typer av tester, som Schellong-testet och tilt-test.

Patienten bär med sig apparaten i 24-48 timmar i olika miljöer med olika stressnivåer, och i olika tider på dygnet. Förutom dagsmätningar får man undersökt om det är en normal natt-sänkning, och man kan följa blodtrycksstigningen tidigt på morgonen efter uppvaknande. Apparaten mäter blodtrycket vid förutbestämda intervaller och ger detaljerad information till läkaren som möjliggör en optimal behandling av patienten. Användning av Spirare ABPM kan hjälpa till att utesluta felkällor vid blodtrycksmätning, som "kontorsblodtryck" och "maskerad hypertension" 

Spirare ABPM blodtrycksmätare har fått kvalitetsstämpeln A/A, vilket är det högsta möjliga omdömet för noggrannhet i den internationella standarden för blodtrycksmätare (EHS och BHS), som används vid utvärdering av ambulerande blodtrycksmätare. Apparaten är robust och har en solid bajonettkoppling mot manschetten. Det inbyggda minnet kommer ihåg sista manschett-trycket och blåser upp till samma nivå för en mer behaglig och snabb mätning för patienten. Spirare ABPM blodtrycksmätare har CE-certifikat och FDA-godkännande, är validerad av BHS, EHS och AAMI, samt uppfyller ISO 13485:2003 Standard för Kvalitetsstyrning.